A "Hiteles egészségügyi kommunikáció" című szakmai esemény kiemelt vendégei között szerepelt Dr. Kulja András, valamint az Egészségkommandó képviseletében Matics Kata és Dr. Horváth Tamás. Ezen szakértők jelenléte jelentős értéket adott a rendezvényhez, hiszen mindannyian elismert szakemberek az egészségügyi kommunikáció és tájékoztatás területén.

Dr. Kulja András a hiteles egészségügyi kommunikáció elkötelezett támogatója, aki évek óta foglalkozik az egészségügyi információk pontos és érthető közvetítésével. Értékes tapasztalata van abban, hogy hogyan lehet hatékonyan átadni az egészségügyi ismereteket a nagyközönség számára, az információs zaj okozta félreértések elkerülése céljából.

Matics Kata, az Intima alapítója és az Egészségkommandó tagja, a digitális egészségügyi kommunikáció úttörője. Szakmai munkássága során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az egészségügyi információk eljussanak minden érdeklődőhöz.

Dr. Horváth Tamás, aki szintén az Egészségkommandó tagja, különösen az orvos-páciens kommunikáció javításában vállal szerepet. Kiemelten foglalkozik azzal, hogy a hiteles információk hogyan segíthetnek csökkenteni a betegségekkel és kezelésekkel kapcsolatos szorongást és tévhiteket.

A beszélgetés során felmerült kérdések középpontjában az állt, hogy a digitális kor adta lehetőségeket hogyan lehetne még hatékonyabban kihasználni az egészségügyi kommunikációban. A szakértők egyetértettek abban, hogy a hiteles egészségügyi kommunikáció növeli a társadalom egészségtudatosságát, csökkenti a félelmeket és tévhiteket, valamint erősíti az orvos-páciens kapcsolatot.

A rendezvény összességében rávilágított arra, hogy a hiteles egészségügyi kommunikáció alapvetően fontos a modern egészségügyi ellátásban, és hogy a szakembereknek folyamatosan keresniük kell az új módszereket és csatornákat, hogy elérjék és meggyőzzék a lakosságot az egészséges életmód és a prevenciós intézkedések fontosságáról. A teljes beszélgetés várhatóan április folyamán kerül publikálásra a Medit Podcast csatornáin!